לקבלת פנים, למסיבת קוקטייל או לסתם ברביקיו עם חברים על הדשא בחצר.
עיצוב המזנון צריך להיות פשוט ונוח, אבל זה לא אומר שלא צריך להיות יצירתי.
לאחר הגדרת התפריט, צריך לתכנן את פריסת המזנון, ולהרכיב רשימה של פריטים שנצטרך על מנת לעצב את המזנון. ראשית יש לבחור את הנושא המרכזי של האירוח, אשר ישמש "כמדריך", לאחר מכן יש לבחור את הצבע, סגנון וכלי ההגשה בהתאם.
מיקום המזנון
חשוב מאוד לשקול את מיקומו של המזנון, לדוגמה אם תעמידו את המזנון בכניסה זה עלול לגרום לצוואר בקבוק. שתי דרכים עיקריות למיקום השולחן:
· שולחן צמוד לקיר- יותר קל לעצב, מכוון שהדקורציה יכולה להישען על הקיר, ולא יהיה חשש שהיא תזוז או תיפול.
· במרכז החדר/גינה- במידה ויש הרבה אנשים כדאי להניח את המזנון במרכז (כמו אי) מכוון שאז יש זרימה דו צדדית למזנון.
עיצוב המזנון
כדאי לעצב את המזנון עם דקורציה גדולה, לדוגמה: סטנד גבוה לנרות, סידור פרחים גדול, סלסלת פירות מעוצבת וכו'. כאשר האורחים נעים לאורך המזנון, צריכים להיות בטוחים שהם לא יסתבכו עם הדקורציה, יגעו מעל או מסביב לאחד מהפריטים הדקורטיביים, לכן את הדקורציה מומלץ להניח בחלק האחורי של המזנון כדי שלא יפריע לפריסה של האוכל.
הנחת האוכל והכלים
יש להניח את האוכל והכלים בצודה מסודרת באופן הבא:
· כלים- את הצלחות,מפיות והסכו"ם מסדרים בתחילת השולחן, כפות הגשה סמוך לכל מאכל. טיפ- ניתן לעטוף את הסכו"ם בתוך מפית ולקשור עם סרט דקורטיבי ולהניח בתוך סלסלה.
· אוכל- האוכל הוא המוקד, אז כדאי להניחו בקערות וכלים גדולים וכן בגבהים שונים, כך ייווצר מראה מעניין ואטרקטיבי, וגם בדרך זו אנשים יכולים להציץ במהירות לפני שהם ממלאים את צלחותיהם. סדר הנחת האוכל הוא: סלטים, מנות הראשונות, תוספות ולבסוף את המנה העיקרית, במידה ויש קינוח אז אחרי המנה העיקרית. אם יש מזנון בנפרד לקינוח יש להקפיד להמשיך את נושא העיצוב שבחרת לאירוח. טיפ- כדי ליצור גבהים שונים ניתן להניח סיר הפוף או ערימת ספרים מתחת למפה.
ע"י עיצוב מזנון בצורה נכונה אנשים יזכרו לא רק את האוכל שהגשת אלא גם את אופן ומראה ההגשה.
בתחילת אוקטובר יפתחו מס' קורסים שבמהלכם יודגמו סגנונות שונים של עיצוב מזנונים וברים: שולחנות מעוצבים, סטילינג באירוח וקורס מקצועי-עיצוב אירועים.
איריס מוסיוף מעצבת ומנהלת סטודיו Design by touch